欢迎来到辽宁高校专升本!
专升本书店 | 咨询热线:400-6168-024
  • 专升本考试进行专项英语阅读练习

  • 发布时间:2017-09-13 09:10 | 浏览:
  • 整篇模拟,单项练习。只要在全篇试卷中才能显露自己的不足才能进行接下来的单项练习。辽宁专升本小编为大家整理了一篇公共英语历年真题,大家可以参考并且做为真题训练,通过每天的练习,找到自己的短板和不足,从而针对性地训练,提高成绩!

    辽宁专升本

    一、阅读

    Passage 1

    Trees have a spectacular(壮丽的;奇观的)survival record. Over a period of more than 400 million years, they have evolved as the tallest, most massive, and longest-lived organisms ever to inhabit the Earth. Yet trees lack a means of defense that almost every animal has: trees cannot move away from destructive forces.Because they cannot move, all types of living and nonliving enemies-fire, storms, microorganisms, insects, other animals and, later, humans-have wounded them throughout their history. Trees have survived because their evolution has made them into highly compartmented(分隔的)organisms: that is, they wall off injured and infected wood.

    In that respect trees are radically different from animals. Fundamentally, animals heal, they preserve their life by making billions of repair, installing(安置)new cells or rejuvenated(恢复活力的) cells in the positions of old ones. Trees cannot heal; they make no repairs. Instead, they defend themselves from the consequences of injury and infection by walling off the damage.At the same time they put new cells in new positions; in effect, they grow a new tree over the old one every year.The most obvious results of the process are growth rings, which are visible on the cross section of a trunk, a root, or a branch.

    61. The author's main purpose in this article is to explain the

    A. life cycle of a tree

    B. way trees survive

    C. importance of trees to human progress

    D. dangers trees face

    62. The author describes trees as all of the following EXCEPT.

    A. tall

    B. green

    C. massive

    D. long-lived

    63. The author implies that almost every animal is able to protect itself from destructive forces by doing which of the following?

    A. Moving away.

    B. Calling for help.

    C. Climbing up a tree.

    D. Remaining with its group.

    64. As it is used in the last sentence of Paragraph l, the pronoun “they” refers to .

    A. enemies

    B. animals

    C. humans

    D. trees

    65. According to the context of the passage, you can guess the meaning of the verb " evolve" is.

    A. (of people or animals) reaches the stage of full development

    B.breed (farm animals); grow or produce (crops)

    C. (of plants, animals, etc.) gradually develop from a simple form to a more complex one

    D. (cause somebody /something) to grow gradually

    【答案】

    61.B【解析】本题是主旨大意题。由文章内容可知,本文主要讲述了树木是如何抵御自然的和非自然的危害来保护自己的,故本题应选B。

    62.B【解析】本题是事实细节题。由文章第一段第二句“…they have evolved as thetallest,most massive, and longest-lived organisms ever to inhabit the Earth.可知,作者未提到的只有选项B。

    63.A【解析】本题是事实细节题。由文章第一段第三句“Yet trees lack a means of defense that almost every animal has:trees cannot move away from destructive forces.”,可知,动物保护自己的方法是移动,故本题答案为A。

    64.D【解析】本题是推理判断题。由文章第一段最后一句的句子结构可知,“they”指代的应是句子主语“trees”。故本题选D。

    65. C【解析】本题是词语理解题。由文章第一段第二句和最后一句的意思可知,“evolve”是“逐步发展,逐渐演变”的意思,故本题应选C。

    只有进行全篇的练习之后才能知道自己的不足是什么,只有知道自己的不足才能进行专项的训练,未来辽宁专升本学校会通过此办法来进行训练的。
  • 相关内容
  • 返回首页 | 疑问解答 | 考试书籍 | 考试新闻 | 咨询平台 | 报名平台
  • 报名热线:400-6168-024
  • 咨询热线:18002453588(同微信)
  • 地址:辽宁省统招专升本办公室(总部)
  •     辽宁省各所专科院校内(分部)
  • 备案号:辽ICP备15014213号-4
  • 郑重声明:本网站内容及图片,未经许可不得转载
  • Copyright © 2010 001zsb.com 版权所有
  • 可信网站、诚信网站